top of page
Vyhledat

SPF a ochrana před sluncem

SPF = Sun Protection Factor, česky faktor ochrany proti slunci.

Že bychom se v létě měli chránit před sluncem, to všichni víme. Většině z nás se alespoň jednou v životě stalo, že jsme se zapomněli na sluníčku, ať už díky dobré zábavě nebo například kvůli tomu, že jsme usnuli na lehátku, a výsledek nebyl úplně příjemný.

Ale co ochrana mimo slunící sezónu? V zimním období se může zdát, že SPF není zapotřebí. Ale co málokdo ví je, že voda i sníh dokáží odrážet a zesilovat UV paprsky, které procházejí mezi mraky po celý rok. Proto by v naší ranní péči neměla chybět ochrana pleti v podobě produktu s SPF, ať už máme jakékoliv roční období. Ale pozor! SPF ochranu v produktech nepoužívejte večer. SPF faktor totiž brání pleti regenerovat.

Pokud svou pokožku nechráníme dostatečně, může dojít k jejímu poškození. Toto poškození ale nemusí být viditelné ihned po záření. Kůže má „sloní paměť“ a dokáže pigmentovou skvrnu odhalit až po několika letech. UV záření má též značný podíl na předčasném stárnutí kůže.

SPF je vždy uvedeno na obalu daného produktu. Je označený číslem. Čím je číslo vyšší, tím větší ochranu proti UV záření poskytuje.


Pokud byste chtěli poradit, jaký vhodný produkt využít, určitě se nás obraťte!


17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page