top of page
Vyhledat

S.O.S.! Jak na pokožku spálenou sluncem?

Opalování a slunce, to k létu neodmyslitelně patří. A to, že se máme před slunečními paprsky chránit a používat opalovací krémy s SPF ochranou, již určitě připomínat nemusíme. Nicméně jak si ulevit, když ke spálení dojde?


1) Studená sprcha


Asi nejrychlejší účinná pomoc je studená voda. Už jen proto, že při spálení dochází občas k otokům, a studená voda by měla otoky mírnit. Studenou sprchu či koupel si dopřejte i ve chvíli, kdy máte po spálení zimnici. Vynechejte koupelové pěny a olejíčky, mohou mít takové složení, které by mohlo postižená místa dráždit. Dobře poslouží i studené obklady vytvořené například pomocí ledu zabaleného do bavlněného kapesníku či ručníku.


2) Hydratovat a mazat


To je samozřejmost, nicméně určitě nesahejte po parfémovaných krémech. Sázka na jistotu jsou přímo přípravky určené po opalování. Obsahují panthenol nebo třeba aloe vera, které pokožku zklidní. Aloe vera má navíc protizánětlivé účinky. Pokud vám vadí přímý dotyk se spálenou kůží při mazání, existují i pěny nebo spreje se stejným složením jako krémy po opalování.


3) Dodržujte pitný režim


V letních dnech se určitě nebojte navýšit si pitný režim. Při spálení je určitě také dobré pít více a vyhýbat se alkoholickým nápojům, při jejich konzumaci dochází k dehydrataci.


4) Volte volnější oblečení


Rada nad zlato! Byť by se vám ráno již mohlo zdát, že už se spálení mírní, věřte, že když se budou například upnuté džíny třít o postiženou oblast, příjemné to nebude. Sáhněte po něčem volnějším 😊


5) Upravte si denní péči o pleť a pokožku


Nějakou dobu je dobré se vyvarovat parfemovaným produktům. Volte spíše ty na citlivou pokožku. Pokud došlo ke spálení na obličeji, nejvhodnější budou přípravky určené k hydrataci – jemné čistící pěny, hydratační pleťové krémy. Dále je dobré vynechat produkty na akné, které většinou obsahují alkoholy a pleť budou vysušovat, což je ve fázi hojení opravdu nežádoucí. Peelingy by také mohly pleť ještě více podráždit. Spálenou pleť se nesnažte zakrýt make-upem, mohl by kůži nepěkně podráždit.

Po spálení se zvýší citlivost kůže, proto se může dokonce i prokázat alergie na některé složky, které produkty obsahují.







6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page