top of page
Vyhledat

Péče o pleť po létě

Po letních měsících si pleť žádá naší plnou pozornost.

A ještě aby ne, když celé léto byla vystavena extrémním faktorům: sluníčko, moře, vlhkost, vítr, strava, alkohol... prostě letní režim 😁


A co přesně dopřát své pleti? Určitě se zaměřte u své pravidelné péče na hydrataci a rozjasnění pleti.


Látky, které Vám s tím pomohou, jsou:


Kyselina hyaluronová

Udržuje vlhkost v pleti a tím je naše pleť pružná. Tedy pokud používáme přípravky s kyselinou hyaluronovou, naše pleť je hydratovaná a dochází k vyhlazení jemných vrásek, které jsou způsobené dehydratací, zároveň zabraňuje odpařování vlhkosti z pleti.

To vše napomáhá k lepším regeneračním procesům v pleti. Kyselina hyaluronová nejen že má hydratační účinky v epidermis, tedy ve vrchní vrstvě kde se nachází buňky, také zároveň postupuje hlouběji do dermis, kde se stará o kolagenová a elastinová vlákna a přispívá k prodloužení jejich životnosti. Navenek pleť působí mladistvěji.


Vitamín C

Je skvělým pomocníkem tvorby kolagenu, díky čemuž je pleť pevnější a na pohled je menší viditelnost vrásek. Také má blahodárné účinky v boji proti pigmentovým skvrnám a nerovnoměrného tónu pleti. Vitamín C je úžasným prostředníkem k hojení jizev a hlubokých ran, protože dodává buňkám energii, díky čemuž se v kůži urychluje obnovení.

Podtrženo sečteno, díky kombinaci vitamínů C a kyseliny hyaluronové Vaše pleť bude rozjasněná, hydratovaná a pevná.


TIP kosmetičky: pro produkty s obsahem vitamínu C vyberte místo ve své koupelně, které nebude přímo vystaveno sluníčku. 😊




Článek připravila Martina Nováková – IG @kosmeticka_ceske_budejovice

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page