top of page
Vyhledat

Jak pečovat o pleť v zimě?

Tak jako se mění roční období, měli bychom měnit ve své péči o pleť vhodné produkty k danému období. Ačkoliv si může přijít na mysl, proč by tomu tak mělo být. Vemte si to například z jiného soudku, své stravovací návyky přes léto. Vyhledáváte spíše lehký salát než horkou polévku a v zimě právě naopak. Anebo ještě jinak, co si nyní na sebe oblékáte? Jsou to lehké materiály nebo své tělo zakrývate několika vrstvy oblečení?

Odpověď je jasná, protože chceme, aby nám bylo teplo i když jsme venku. Chceme se cítit příjemně a chráněni před zimou. Ale kdo oblékne naší pleť do vrstev, když ne já? 

V zimním období se u většiny lidí začnou na pleti objevovat známky dehydratace, v podobě šupinek, suché někdy až podrážděné a citlivé pokožky


Kůže v chladném prostředí neudrží svou vlhkost. Nejsme jen stále jen venku, ale také v teplých místostech se suchým vzduchem. Na závěr toho dne, jdeme do sprchy a dáme si pěkně horkou lázeň. My zažíváme relax a pocit ohřátí, ale naše pokožka prožívá doslova šok. Pro pleť je tohle extrémní zátěž, které si volá o naší pomoct. 

Díky těmto vlivům se začne vypařovat voda v nadměrném možnoství v horních vrstvách pleti a dehydratace je na světě. V pleti začne spomalovat aktivita mazových žláz už od 5°C, pleť si začne brát vodu z buněk a ztrácí svou lipidovou ochranu, tzn. nedostatek olejů na povrchu pleti. Jedná se o takový tělový krém, který si pleť vyrábí sama. Tento stav se pak prokáže na pleti v podobě šupinek, které jsou dost často doprovázené červenými fleky a citlivosti. 


Mýtus nebo fakt: nepoužívejte hydratační krémy v zimě, zmrzne Vám voda v pleti!

Mýtus, pokud budete používat výživnější konzistence v krémech, tak buďte bez obav. Krémy jsou kombinaci olejů a vody, čím více olejů se v krému nachází, tím je konzistence tužší. Možná by k zamrznutí mohlo dojít, ale v jiných zeměpisných šířkách a délkách. Takže u nás doma Vám postačí dát si výživnější vrstvu krému

A pokud Vám to nestačilo, tak hydratační krémy obsahují glycerin a jiné emolienty, které snižující bod mrazu vody. Právě tyto látky zabraňují zamrzení vody v krému, tak i v pleti. Takže už se nemusíte bát použít krém v zimě.


Pokud si nevíte rady se správným výběrem a stavem Vaší pleti doporučujeme oslovit náš tým, který Vám poradí vhodný výběr produktů k péči o pleť.

65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page