top of page
Vyhledat

Jak na hebkou pokožku těla?


Léto je v plném proudu, plavková sezóna začala, a Vám se zdá, že je Vaše pokožka nevzhledná?

V tomto článku bychom Vám chtěli dát pár tipů, jak udržet pokožku těla v kondici a zdravě vypadající.


JAK SE SPRÁVNĚ MÝT

Je důležité dbát na běžnou hygienu, nicméně všeho moč škodí. Příliš časté mytí vede k vysušování pokožky a narušování její funkci ochranné bariéry. Při mytí dejte přednost teplé vodě před horkou. Horká voda zbavuje pokožku přirozeného mazu. Přípravek na mytí vyberte ten, který je k pokožce šetrný a nezpůsobuje podráždění.


SPRÁVNÉ HOLENÍ

V létě bereme do ruky holítko častěji, to je pochopitelné. Nicméně bychom měli dodržovat tyto zásady, které zabrání např. tzv. „jahodovým“ nohám – tedy pupínkům po holení.

èPokud používáte jednorázová holítka nebo holítka s měnitelnou hlavicí, dejte pozor na to, aby vždy bylo holítko ostré a čisté. Tupá žiletka kůži dráždí.

èNikdy neholte nasucho. Vždy před holením naneste gel, pěnu či jiný produkt pro to určený.

èChloupky odstraňujte po směru růstu.

èHolte večer, čerstvě oholená pokožka by se neměla vystavovat slunci.

èPřed holením je dobré si dopřát delší sprchu či koupel, chloupky změknou a vy se tak holítkem dostane při odstraňování až k jejich kořínkům.


PEELING

Peeling byste si měla dopřát dvakrát týdně. Peelingem odstraníte odumřelé buňky. Tyto buňky tvoří na kůži bariéru, která brání pronikání účinných látek, které jsou obsaženy např. v tělovém krému a pomáhají hydratovat pokožku. Po peelingu bude vaše kůže hladší a bude mít svěží vzhled.


HYDRATUJTE

Hydratovaná pokožka = zdravá pokožka. Hydratace je důležitá v každém případě a proto po každé koupeli či sprchování pokožku těla nakrémujte hydratačním krémem. Krém můžete vystřídat s tělovým olejíčkem, který pokožku zvláční a dodá jí lesk.


CHRAŇTE

V létě před pobytem na sluníčku použijte tělové krémy osahující SPF faktor. Chrání před slunečními paprsky a tím zabráníte spálení kůže.


Kdybyste hledali vhodný produkt na péči o tělo, určitě Vám umíme poradit, proto nás určitě kontaktuje přes formulář nebo skrz sociální sítě.


13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page